Nieuwe telefoon

Over een paar maanden loopt mijn huidige abonnement af en dan kan ik of verlengen of ik neem een nieuw abonnement bij een andere provider. En dan is er de keuze: of je neemt (koopt…) een ander toestel of je gaat verder met je oude toestel en neemt een sim-only abonnement.Zoals te doen gebruikelijk bereid ik me voor op deze bijzonder belangrijke keuze door een gedegen vooronderzoek. Allereerst: houd ik mijn toestel of ga ik voor een nieuw apparaat? Mijn huidige toestel (Samsung Galaxy S) heeft een ouder besturingssysteem en na verloop van tijd reageert het toestel langzamer en langzamer tot het punt dat het werkelijk ergerlijk wordt. Ook vind ik de camera, een voor mij belangrijk onderdeel van een toestel, op mijn toestel niet meer voldoende. Dat wordt dus een nieuw toestel.

Via bezoekjes aan virtuele winkels en fysieke winkels probeer ik duidelijk te krijgen welk toestel ik bij een nieuw abonnement of een verlenging kan nemen. En dat is nog niet zo gemakkelijk! Omdat ik graag een goede camera wil was mijn eerste keuze een Sony Experia S. 12 MP en een lens van topkwaliteit. Vorige week ben ik daarom maar eens naar The Phonehouse in Enschede geweest om het toestel eens te bekijken en vast te houden. Voor zover het iets zegt wilde ik een foto maken om dat aspect van het toestel te onderzoeken. Helaas kreeg ik te maken met een vastloper. Geen goed vooruitzicht! Het feit dat het toestel nog draait op Android 2.3 (en nog wat) is geen verbetering voor mij.

De verkoper vroeg ik ook naar het nieuwste toestel van HTC: de One X. Het vlaggeschip van het bedrijf op dit moment en volgens de previews een topper in spé. Het toestel was nog niet in de winkel verkrijgbaar maar dat moet wel zo snel mogelijk gebeuren. De (p)reviews op het internet heb ik al bekeken en die zien er goed uit. De camera is weliswaar minder maar wel een stuk sneller dan de Sony. Ook draait de One X op Android 4.0 en dat vind ik een dikke plus.

Afijn, het blijkt erg lastig om te kiezen. Totdat ik op de site bright.nl een commercial van Sony tegenkwam. De commercial moet de smartphone door de ogen van een kind laten zien. Na het filmpje bekeken te hebben heb ik mijn keuze gemaakt. Aan u het antwoord voor welk toestel ik uiteindelijk kies. De bewuste commercial van Sony is hier te bekijken. Een commercial van HTC is hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *