POSITIEF: Goud terug!

Met het karma van een Thaise taxichauffeur zit het voorlopig wel goed. De man vond ruim drie ton aan goud op zijn achterbank en bracht alles terug naar de rechtmatige eigenaar.
Saksri Ketsrikaew (56) reed twee dagen door Bangkok om de eigenaar op te sporen. Hij had geen contactgegevens en wist niet waar de man woonde. Ketsrikaew zocht contact met een lokale radiozender nadat hij de oproep van de eigenaar in de krant had gezien. Goudhandelaar Eakerat Kanokwattana (60) liet weten degene die zijn goud – ruim 8 kilo – terugvond rijkelijk te belonen.
De politie zette daarom in eerste instantie vraagtekens bij de ‘goede bedoelingen’ van Ketsrikaew. Maar nadat het goud gecontroleerd was, gaf een dolblije Eakerat de chauffeur een beloning van 5000 euro. De gouden ornamenten waren in totaal ruim 3 ton waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *