Gezien: Tower Heist

Ooit was Eddy Murphy een garantie voor een hit. Met films als Beverly Hills Cop (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, enz., ens.) werd hij bekend als de goedlachse kwajongensachtige acteur die overal mee weg kwam. Helaas kwam hij ook met films als The Nutty Professor of Dr. Dolittle. De laatste jaren was hij dan ook niet bepaald succesvol te noemen. In Tower Heist blijkt Eddy Murphy ook grappig te kunnen zijn zonder dat hij een overdreven typetje moet spelen.

De hoofdrol in Tower Heist is weggelegd voor Ben Stiller. Ook een acteur overigens die niet altijd even succesvolle rollen heeft gekozen. Ben Stiller is in deze film Josh Kovacs, een manger in een superdeluxe appartemententoren. Een manager die geliefd is bij zowel bewoners als medewerkers.

De rijkste bewoner van de toren, een beurshandelaar (Alan Alda) wordt opgepakt in verband met fraude. En dat blijkt niet alles te zijn. Ook al het spaargeld van het personeel dat hij zou beleggen is verdwenen. Tijd dus om een mooi plan te bedenken zodat al het geld terug komt. Samen met een paar collega’s zorgt Ben Stiller in het vervolg van de film voor een sfeer die wel iets doet denken aan Ocean’s Eleven (Twelve, Thirteen).

Ik vond de film erg vermakelijk. Zeker niet te zwaar, maar ook niet zo’n prutsfilm waarbij je je afvraagt wie het ooit had kunnen bedenken.Ik geef de film een 7,5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *