FC Twente – ADO Den Haag (vrouwen)

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond de topper tegen ADO Den Haag Vrouwen gewonnen. In De Grolsch Veste speelden de nummer een en twee uit de Eredivisie Vrouwen tegen elkaar en FC Twente zegevierde door goals van Maayke Heuver en Joyce Mijnheer. Door deze zege heeft FC Twente Vrouwen de achterstand op ADO Den Haag teruggebracht tot twee punten. FC Twente heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.

Vanaf de eerste minuut zette FC Twente druk en was de ploeg het meeste in balbezit. Door goed op te bouwen van achteruit wist FC Twente een aantal kleine kansen te creëren, maar deze werden niet gevaarlijk. Ook ADO kreeg een paar goede kansen, maar doordat de verdediging van FC Twente goed vast stond, wisten zij niet in de buurt van de goal van Sari van Veenendaal te komen.  Na elf minuten spelen kwam de eerste grote kans voor FC Twente. Marlous Pieëte schoot de bal op de keepster van ADO die de bal naar Maayke Heuver kaatste, maar zij schoot rakelings over.

In de 25e minuut kreeg Heuver weer een goede kans door een goede actie van Shanice van de Sanden. Naarmate de eerste helft vorderde, werden ADO Den Haag en Twente steeds gelijkwaardiger aan elkaar. Beide teams waren soms ietwat slordig in hun spel.  In de 37e minuut werd Marloes Hulshof neergehaald op ongeveer 20 meter afstand van de goal van de Hagenaren. De vrije trap die hierop volgde werd genomen door Kirsten Bakker, maar ook deze bal wilde niet in de goal verdwijnen. Vlak voor het einde kreeg ADO Den Haag nog een goede kans, maar door het goede keepwerk van Sari van Veenendaal kwam ADO niet op een voorsprong te staan.

In de tweede helft liet FC Twente meteen van zich horen. Shanice van de Sanden kreeg in de 47e minuut een goede pass vanuit de achterhoede van Twente, waarna ze de bal goed aannam en een prachtige schijnbeweging maakte. Maayke Heuver, die vrij stond op 11 meter van de goal, vroeg om de bal en schoot deze vervolgens fraai binnen. Toch liet ADO ook van zich horen, waardoor de speelsters van Twente alert en scherp bleven. Kansen bleven over en weer gaan het eerste kwartier van de tweede helft, maar beide ploegen laten deze kansen liggen. De opbouw van Twente bleef  goed vanuit de achterhoede komen, maar het samenspel bleef zo hier en daar wat slordig. Veel acties kwamen vanaf de linkerkant, via Shanice van de Sanden die een goede wedstrijd speelde.

Een kwartier voor tijd begon Twente steeds meer druk uit te oefenen op ADO om de voorsprong te vergroten, maar ook ADO was erop gebrand om de punten mee naar Den Haag te nemen. Dit leverde een spannende slotfase van deze topper op.  In de laatste minuut van de reguliere tijd probeert Félicienne Minnaar de bal mee te geven aan Shanice van de Sanden, maar de pass is net iets te hard. De verdediging van Den Haag werkt de bal weg, maar nu komt de bal wel in de voeten van Van de Sanden. Zij weet de bal bij Joyce Mijnheer te krijgen, die de bal goed binnenschiet. Na deze 2-0 voorsprong voor FC Twente kwamen er voor beide teams nog wel een aantal kleine kansen, maar echt gevaarlijk werden deze niet.

De foto’s die ik tijdens de wedstrijd heb gemaakt zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *