CVV Sparta 2 – SDVB 3 (3-1)

Recept voor een overwinning (op jezelf)

Men neme:
1 deceptie van vorige week
7 afwezigen
1 tactische omzetting
1 prachtige zaterdagmorgen
1 tegenstander

Bereiding: meng de ingrediënten op een verantwoorde, kalme en degelijke wijze en wacht een uurtje of twee totdat het resultaat duidelijk is. Als nabereiding: geniet!

Vandaag was het tijd om de pijnlijke nederlaag van vorige week weg te poetsen. Dat het weer om een tegenstander ging die dicht bij ons staat, maakte het misschien ook wel zo prettig. De Barnevelders van SDV hadden na een stroeve start juist met een aantal overwinningen de weg naar boven gevonden. Al met al een belangrijke wedstrijd vandaag!

Publiek en begeleiding had vandaag amper de tijd om er eens voor te gaan zitten. Want na drie minuten lag de bal al in het netje. Echter voor ons aan de verkeerde kant. Remco moest ingrijpen voordat een aanvaller van SDVB alleen op hem af kon gaan. Hij kon dit alleen doen door de bal weg te koppen. De bal belandde bij een andere, redelijk vrijstaande SDVB’er die de lederen kogel met een keurig boogje het nu lege doel in werkte.

Dat was dus niet bepaald het begin waarmee we gedacht hadden de wedstrijd te beginnen. Gaandeweg kregen we de wedstrijd meer in handen en het was Olaf die  de gelijkmaker op de het scorebord bracht. Maar al met al was de eerste helft te slap, te ongeïnspireerd en het had er geen enkele schijn van dat we vandaag de drie punten wilden houden.

Na de rust leek het alsof er een ander elftal op het veld stond. De thee had ons duidelijk goed gedaan want er zat meer tempo in. Duels werden beter aangegaan en de tweede bal was ook meer voor ons.

Dauda kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Olaf. Het duurde nog geen twee minuten voordat de pijlsnelle Dauda zijn waarde kon bewijzen. In de zestien had Dauda alleen op goal af kunnen gaan maar hij behield het overzicht, zag Joost er nog beter voor staan. Joost rondde keurig af en het was op dat moment dik verdiend.

Het tempo hielden we in de tweede helft hoog en dat resulteerde in meer en meer balbezit. De hardwerkende Danny kreeg loon naar werken toen hij met de bal aan de voet op het vijandige doel af kon gaan. Via het binnenkantje paal tikte hij de 3-1 binnen.

In de laatste tien minuten werden Russell en Fahrad gewisseld voor Emre en Menno. Ook nu bleven we gevaarlijke kansen creëeren en de score had nog verder op kunnen lopen.

De conclusie van vandaag is duidelijk. We zijn in staat om de wedstrijd steeds meer zelf te bepalen in plaats van het achter de feiten aan blijven lopen. Volgende week wacht de koploper. Een mooie gelegenheid om te bekijken waar we nu staan!

Alle foto’s zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *