ASV Dronten 2 – CVV Sparta 2

Vroeger, in de pupillen, had je niet echt in de gaten of je op zaterdag vroeg op moest staan of niet. Eenmaal in de senioren aanbeland besef je wel dat het toen ook best vroeg was. Vandaag de uitwedstrijd tegen ASV Dronten 2 op het programma. En aangezien de polderbewoners om 12 uur de thuiswedstrijden spelen betekent dat vroeg weg en nog eerder opstaan dus.

Vorige week speelden we tegen de ene promovendus uit de 2e klasse, vandaag tegen de andere. Met dat verschil dat ASV Dronten kampioen was geworden. Het lag daarom dan ook in de lijn der verwachting dat het vandaag moeilijker zou worden dan tegen de Kampenaren.

De tactiek verschilde niet met die van vorige week. Ook vandaag zagen we weer dat er in sommige situaties niet strak genoeg werd gedekt waardoor we te makkelijk de grip op het middenveld verloren. Mede door goed keeperswerk aan onze zijde bleef het 0-0 toen er thee gedronken kon worden.

Na rust waren er twee wissels te noteren. Misschien ook daardoor, maar zeker ook door feller spel aan onze zijde was dit een betere helft.

De eerste goal viel te noteren aan de zijde van de Drontenaren. We hadden kennelijk geleerd van vorige week want vrij snel maakten we twee doelpunten (Olaf en Jorrit – volgens deskundigen was dit zijn enige goal van het gehele seizoen) en we speelden om de wedstrijd in het slot te gooien. Douda werd onreglementair gestopt op weg naar een zekere 1-3 en als beloning kreeg de overtreder slechts geel.

Gesterkt door deze voorspoed ging ASV op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Een prachtige en onhoudbare knal betekende de voorlopige remise. Hoe gek een eindfase van een wedstrijd kan verlopen zagen we vandaag wel weer. Uit een corner kon ASV op voorsprong komen door een kopbal. In dezelfde minuut echter kregen wij ook een corner waaruit Rick alsnog de gelijkmaker wist te scoren.

Een op zich terecht gelijkspel betekende het eerste punt in deze competitie!

Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *