CVV Sparta 2 – DOS Kampen 2

dscf0720

Na een voorbereiding die op zich voorspoedig verliep ging het vandaag om het echie. De competitie is weer begonnen!

De tegenstander van vandaag was DOS Kampen 2. Een ploeg die vorig seizoen promoveerde via de nacompetitie. Een tegenstander dus om rekening mee te houden!

In de kleedkamer benadrukte de trainert dat er vroeg druk gezet moest worden en dat vooral ons eigen spel gespeeld moest worden. Het begin van de wedstrijd verliep voortvarend. Waar iedereen zich, spreekwoordelijk gezegd, nog moest installeren in of voor de dugout lag de eerste goal voor de wit-zwarte brigade uit Enschede al in het net. Via eenvoudig combinatiespel werd Olaf bereikt die wel raad wist met deze kans.

DOS maakte direkt daarna duidelijk dat het vandaag niet zonder slag of stoot zou gaan want de festiviteiten rond de eerste goal van de competitie waren amper verstild of de mannen uit Kampen doken gevaarlijk op voor de goal. Een schot net naast deed de aandacht weer op de wedstrijd richten.

Dat deze kans niet ontstond door onkunde bleek een paar minuten toen DOS de gelijkmaker op het niet werkende scorebord liet aantekenen. Als het al niet duidelijk was dan nu toch wel: geen gemakkelijke opgave vandaag!

Remco liet zien waarom hij het doel verdedigde. Met een paar puike acties hield hij ons de eerste helft in de race. Aan onze kant waren uiteraard ook enkele wapenfeiten te noteren. Op het halve uur schoot Joost net voorlangs. Opnieuw Joost liet een levensgrote mogelijkheid liggen om vlak voor de rust op voorsprong te komen door vlak voor goal de bal over het aluminium te werken.

De tweede helft liet een spelbeeld zien dat niet altijd positief was voor ons. Opnieuw was het Remco die ons in de wedstrijd hield. Toch waren wij niet onzichtbaar. Door onzorgvuldige passes en naïef positiespel kwamen we echter niet gevaarlijk genoeg voor de goal. DOS Kampen sloeg rond de 70e minuut keihard toe door twee keer binnen een paar minuten te scoren.

De wedstrijd werd hierdoor echter niet in het slot gegooid. We bleven aandringen richting het Kampener doel. Na goed combinatiewerk werd opnieuw Olaf gevonden die beheerst afrondde. Das Anschlusstor betekende dat er misschien nog meer inzat. Helaas was de tijd te kort om een punt binnen te slepen.

Volgende week krijgen we de kans om de punten uit de buurt van Kampen te halen. We gaan dan op bezoek bij ASV Dronten. Laten we gewaarschuwd zijn aangezien deze ploeg vorig seizoen promoveerde door kampioen te worden!

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *